Ga bloggen!

Aan mijn eigen opdrachtgevers geef ik vaak het advies. GA BLOGGEN! Content delen met je fans, je relaties en je potentiële opdrachtgevers. Maar moet ik dan zelf ook gaan bloggen als ZZP’er? En waar moet ik dan over bloggen? Moet ik dat nou wel of niet doen? Die vragen kwamen elke keer weer in mij op.

De onzekere gedachtes die daarop volgde waren ‘dat kan jij zelf toch helemaal niet’ of ‘zelf teksten schrijven is niet je ding’ daar huur ik namelijk altijd de beste tekstschrijvers voor in. Je begrijpt het al, echt motiverend waren ze niet. Maar in plaats van het daarom niet te doen ga ik mijn angst en klein beetje schaamte gewoon voorbij en deel ik nu met liefde mijn eerste blog, of liever gezegd een stukje tekst uit mijn dagboek als startende ondernemer in de nieuwe freelance wereld.

De leukste rollercoaster

En wat is dat een ontzettende leuke rollercoaster. Na een lange tijd wikken en wegen durfde ik de echte stap eindelijk te zetten. 1 januari 2018 was ik in het bezit van een echt KVK nummer :-D.
Een hele volwassen stap, zo voelt dat namelijk echt voor mij. Je zou zeggen dat ik met mijn 39 jaar jong, moeder van twee prachtige dochters toch al heel wat volwassen keuzes in mijn leven heb gemaakt 😉 maar nee dit voelde toch anders, ECHT als volwassen!
Het deed mij denken aan die ene prangende vraag die je vroeger altijd kreeg.

‘Wat wil je later worden als je groot bent?’

Eigen ondernemer worden stond bij mij niet op mijn lijstje. Maar als klein huppelend blond grietje wist ik wel zeker dat ik stewardess wilde worden of dat ik later in een groot vijf sterrenhotel ging werken en dan het liefste bij de receptie. Kortom, iets met gastvrijheid.
Beide heb ik mogen meemaken en heb ik dus van mijn lijstje afgestreept, Bin there done that! 🙂 De marketing functies die daarop volgde waren bijna allemaal even leuk. De leukste was toch echt ‘KABAZ’ met trots kijk ik nog steeds terug op die tijd. De branding die ik daar samen met mijn werkgever heb mogen neerzetten klopte gewoon aan alle kanten. Toen was ik zo trots als marketeer op wat we met een mooi team aan mensen hebben neergezet.

Nu verder en die echte grote stap gaan waarmaken. Misschien is het een beetje cliché maar tjonge jonge wat komt er dan in een hele korte tijd veel op je af. Je moet als ZZP’er ineens overal evengoed in zijn. Tenminste zo voelt dat. Ik ervaar dat overigens niet als iets negatiefs hoor, ik hou namelijk juist enorm van mezelf uitdagen!
Van het moment dat je je eigen KVK nummer in handen hebt gaat alles op standje speed!
Nu zullen veel mensen die mij goed kennen meteen herkennen dat ik van snelheid hou en ja hiermee bedoel ik inderdaad ook op de weg, heerlijk.

Van KVK nummer tot blauwe enveloppen!

Van de KVK tot ineens al mijn eigen marketing middelen produceren, de gehele administratieve kant en het acquireren om ook mooie opdrachten te hebben en die nieuwe zakelijke bankrekening te kunnen laten rinkelen. Oh ja en vooral niet schrikken van al die blauwe enveloppen die ineens in een week tijd op je deurmat vallen. Ik geloof dat ik bij iedere blauwe envelop mijn adem even inhield. Bij de blauwe enveloppen ga je er altijd vanuit dat ze je geld willen afnemen ipv geven. Maar eerlijk is eerlijk nu waren het voornamelijk berichten om mij als ondernemer te verwelkomen en dus te laten weten dat ik later wel geld aan ze mag afdragen ;).

Dankbaar!

Mijn eerste opdrachtgevers ben ik zo dankbaar. Ik sta elke dag te stuiteren van energie en geef mij voor 1000%. Uiteraard zorg ik er ook voor dat mijn expertise up to date blijft en heb ik ook in de maand januari alleen al vijf nieuwe boeken gekocht.

Het is drukker dan druk, gaaf, geweldig, overweldigend, vermoeiend maar oh zo ontzettend leuk!
Het is tot nu toe de beste rollercoaster ever in mijn leven. Daar kan de beste en de snelste achtbaan gewoon niet tegenop.

Mocht je het tot de laatste zin hebben uitgelezen, dank dan voor het luisteren naar mijn verhaal.
Ik wil daarbij ook iedereen motiveren die ook maar een beetje een knagend gevoel heeft of een twijfel om ooit eigen ondernemer te worden.
Onderzoek wat er zo knaagt en stel jezelf de vraag; hoe het er voor jou uit zou zien als je de stap durft te zetten? ‘JUST DO IT’. We kennen allemaal het spreekwoordelijke gezegde;

‘Je kan beter spijt hebben van de dingen die je wel hebt gedaan dan van wat je niet hebt gedaan’.

Daarmee sluit ik graag af.
Soon misschien wel een tweede blog/verslag. Met misschien ook wat meer inhoudelijke kennis over mijn vak, tips & trics.

Keep u posted!

Liefs,

Nathalie-coach-ondernemende vouwen-midden nederland- het Gooi